PLAN A TRAININGSACTEURS

Kars Penninx

portret-KarsOVER KARS

In 2008 ben ik begonnen met trainingsacteren aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen en het UMC Radboud. Daarvoor en daarnaast werkte ik als video editor, in navolging van mijn beeldende kunstopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

In 2010 volgde ik de opleiding tot trainingsacteur van Miranda Dros bij Dubbel E Acteerservice en zegde mijn andere werkzaamheden vaarwel. De eerste grote hoeveelheid vlieguren maakte ik zoals veel collega’s bij politie en defensie. In de loop der jaren is de nadruk van mijn werkzaamheden voornamelijk op het vlak van persoonlijke effectiviteit, talent- en teamontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en/of leiderschap komen te liggen. Meer recent zijn het acteren in games en assessments daar nog bij gekomen.

Ik volg dit jaar een opleiding tot trainer aan de Academie voor Innovatief Trainen in Arnhem. Doel is mezelf door te ontwikkelen tot trainend/coachend trainingsacteur.

Ik vind het heerlijk dat ik met mijn collega’s van Plan A Trainingsacteurs samen op kan trekken en mijn ambities binnen ons vakgebied kan nastreven.

KENMERKEND

Ik zie mijzelf als een volwaardige medespeler voor een trainer. Ik ben goed in staat om mee te denken over de invulling van mijn inzet als trainingsacteur binnen een training. In groepen draag ik actief bij aan het creëren van een veilige sfeer. Ik maak makkelijk contact en uit reacties van deelnemers en cursisten blijkt dat het prettig is om met me te werken.  Ik kan als trainer-acteur een (sub)groep begeleiden.

Werken als trainingsacteur brengt je in contact met uiteenlopende bedrijven en organisaties. Daarnaast houd ik er een actieve en nieuwsgierige levensstijl op na. Hierdoor bezit ik een breed referentiekader en veel mensenkennis. Ik heb inzicht in en gevoel voor verschillende bedrijfsculturen. Ik ben analytisch ingesteld en kan een eventuele complexe context snel en gemakkelijk in mijn spel meenemen. Door mijn enthousiasme ben ik een energieke toevoeging aan een training of les.

Mijn spel wordt omschreven als genuanceerd en geloofwaardig. Emoties weet ik krachtig neer te zetten zonder dat het theatraal wordt. Ik meet mijn inzet nauwkeurig af op het niveau en de hoedanigheid van een cursist of deelnemer. En hoewel ik niet nalaat voldoende uit te dagen, bied ik genoeg kansen om leerdoelen te bereiken en blijft mijn spel mild.

 

Contact Kars: 06-42312755 | kars@planatrainingsacteurs.nl